Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Segítsünk Csuthy Györgynek!
  2007-04-04 13:59:39, szerda
 
   
  Kedves Mindenki!

Őszintén érdekel, mi a valóság az alábbi cikkben leírtakról?

http://www.szebbjovoert.net/

Csuthy György árpádházi hg.: Élnek még hazánkban árpádházi hercegek !

Kérem, aki tud benne segíteni, tegye meg. Nagyon megdöbbentő állításokat tartalmaz az írás, s új megvilágításba helyez dolgokat. Sok mindent lehet olvasni a magyarság eredetéről, rokoni kapcsolatairól, de a hivatalos verzió görcsösen ragaszkodik a finn-magyar rokonsághoz, ami egyre inkább tarthatatlan. Ha csak a két nép mentalitását, zenéjét, külső jegyeit, táncait, és ősi életmódját nézzük, semmi közös nincs a halászgató északi nép és a vándorló, vadászó és álattenyésztő magyarság között.

Nyilvánvaló, hogy az EU népeinek nem érdeke, hogy kiderüljön a magyarság valódi eredete, rokonsága, mert ez a nemzeti öntudat olyan megerősödéséhez vezethetne, ami ártana a környező népek és a globalizációs urak érdekeltségeinek, törekvéseinek. Hazánk végkiárusítása gőzerővel zajlik. Nem hiányozna most a kiárusítóknak egy valódi eredettörténet.

Várom a bizonyítékokkal alátámasztott érveket, véleményeket, hiszen az utolsó órában vagyunk, hogy nemzetünk önbecsülését, önérzetét, és a népünk teljességét átfogó összefogását talpra állítsuk, megerősítsük.

Czakó István, egy hazájáért aggódó magyar, Debrecen, 2007. április 4.
 
 
4 komment , kategória:  Általános  
Címkék: érdekeltségeinek, megerősödéséhez, bizonyítékokkal, végkiárusítása, megvilágításba, eredettörténet, kapcsolatairól, törekvéseinek, globalizációs, alátámasztott, kiárusítóknak, álattenyésztő, véleményeket, megerősítsük, összefogását, önbecsülését, tarthatatlan, mentalitását, szebbjovoert, nyilvánvaló, ragaszkodik, megdöbbentő, állításokat, rokonsághoz, teljességét, kiderüljön, leírtakról, halászgató, életmódját, eredetéről, vezethetne, magyarság, önérzetét, nemzetünk, hiányozna, rokonsága, alábbi cikkben, magyarság eredetéről, hivatalos verzió, finn-magyar rokonsághoz, halászgató északi, magyarság valódi, nemzeti öntudat, környező népek, globalizációs urak, valódi eredettörténet, bizonyítékokkal alátámasztott, utolsó órában, népünk teljességét, hazájáért aggódó, Segítsünk Csuthy Györgynek, Kedves Mindenki, Csuthy György, Czakó István,
Bagra (#1)   2007-05-02 19:16:31
Amit Csuthy úr levelének második részét illeti, új elemeket nem találtam benne. Sajnos, pillanatnyilag azonban csak egy maroknyi lelkes amatőr áll az elméletek mögött, a "hivatalos" tudomány képviselői közül csak néhányan merik felvállalni az "eretnek" tanokat.
Engem azonban érdekelne az írás első fele, illetve annak bővebben leírt, (esetleg bizonyítékokkal alátámasztott) változata. Minő véletlen, számos ponton hasonlít az én családom legendáriumának elemeivel.
Csuthy György (#2)   2009-06-01 19:39:13
Sueto/Sueti-nius Laetustól - Svato/ Sueti plukig/bolugig

(Ami a történelemkönyvekből kimaradt.)



Az etrusc családok és a görögországi /Mora/ tartományból a dórok elöl Etruriába költöztek, Demorat nevü vezérükkel a latinok és a szikulok( székelyek) közé közé települtek az etrurai Targuiniiba, majd a szikulok megállapodott helye Szicilia lett. Az etruscok a Aino( Teverone) és a Tiberis folyók irányában a régi latinság közé terjeszkedtek. Alba legyőzésével meghódították Róma környékét, és tették meg Róma alapítójának Romulust./ Cserép J. 1936.
A sumér és a mora tartományi eredetet leginkább a a római alapító /Rom/ulus(jobbról -balra olvasva: mor/a/ és Rémus (ugyan-úgy olvasva: sumér) neve, a su-mér-méd-maca -mada-magya nép a mediterráneumi őseredetét igazolja.
A qumrani tekercsek, és a Vatikáni Enciklopédia szerint a madabeusok a megmaradó nép, Isten választott népe, az utódaik a macedónok és a kitteusok.
E nép népesítette be Hispániát, Áriát, Méditerráneumot, Alsó és Felső Egyiptomot (Madrayt), Mezopotámiát, Mauritániát, Britaniát, és Európát, ezzel párhuzamosan Dél- és Közép, valamint Észak -Amerikát. (Erről később! )
A mintegy negyvenezer évet kitevő történelmi időszak alatt megtartották identitásukat, mondhatni ma is az ókori államaikban élnek, nevükben megőrizve a mad/mac/med/mex/mar/mer/mor/maur ősi szógyököt.

Merje még valaki azt mondani, hogy kis nép vagyunk!

A (macedón)-görög mora tartományából indult el Etruria földjére és etruscá válva, de a Szent (Sueto, ejtsd: sueti) nép medesi/ magori hagyománya szerint e nép első családja, Nimród leszármazottai voltak, a magorok Madaiban, ( arabul: megor) Karthágóban, Hispániában, Etiópiában, és Pannóniában.
A karthágói magor, Sueto-( ejtsd: Sueti nius) Laetus volt..
Hispánia, Mauritánia tartozéka volt királyi központja Leon provinciában Mogor névvel a kaszt, Kasztiliában, Zaragozában (Katalóniában) a Pirreneusokban és Hispánia egészén, valamint É.-Ny.-ra a Pirreneusokon túl, Médoc-ban lakott lakott, több ezernyi név városnév őrzi emlékünket.
Árpádház két ágból a K.-i szkítiai és a D.-i madaterráneumi ágból származik.
Álmos, Árpád vérvonala tisztázott, de a D.-i ág vérvonalát lehazudták. Ami már olvasható, de az MTA. által el nem fogadott az Mezopotámia, Suméria kapcsolat igaz, amit már mindenki tud, csak mi magyarok nem tudhatunk!.
Amit tudunk :Kre. 550 körül Mezopotámia mai Iráni részében Astyages Maday Birodalom királya, mely birodalom tagjai : Perzsia, Pártia, Bactia, Scytia, Assyria, Arménia , de valami eddig tisztázatlan ok miatt 550 körül kijöttünk a több évezredes hazánkból (ezt tisztázni kell ).
Astyages unokája Kyros lett Maday Birodalom királya, és hamarosan Perzsa Birodalom néven ment tovább, de már nem úgy mint ezer éveken át, a szövetséges perzsa a második a rangsorban, hanem a mada ( beus) népet háttérbe szorítva, talán ez késztette a két herceget Hunort és Magort az ősi haza elhagyására. Hunor Szkítia felé vitte a a madabeusokat szkíta, kitti néven, még Magor visszament az ősi médoc-mada Madaterráneum felé, és a latinokkal med, mar, maur, mór, celt, gal, kelta, médoc, mer stb. néven lakja, (ezt a latinok Méditerráneumnak nevezik), ebbe a Madray ( Egyiptomi, É. Afrikai, Hispániai térbe) térben érkezik vissza Magor és népe, és hozza a perzsa medes, méd népneveket. Mauritánia népe az ősi gyökér, itt megtalálható a a fénylő bőrű Etióp-madától kezve a világos barna vörös bőrű és hajú keltáig, a negyvenezer év keveredésének minden árnyalata. Mauritánia a viszonylag rövid fenn állása alatt igazi madaterráneumi bölcső volt, mint ahogy az utód állama a Római birodalom.
Gaius Sueto(nius) Tranquillus író és hadvezér ( Kre. 70.)Afrika tartományában, Hippo Regiusben, modern Annaba közelében született É.-Kelet Mauritániában.
(Mauritánia állama É. és É.-Ny. Afrika, Hispania, és Maday, Madi ( Médi)terrán tenger Ny.-i medencéjét birtokolta, az Maday- Madray - su mer ( su méd) Mauritánia elsőnek csatlakozott a médok- sumer-suméd- maka-make -etrusc alapítású Rómához.)
Az író -hadvezér Sueto - nius apja Gaius Sueto (nius) Laetus, etrusc ( patrícius) családból származott, katonai tribunus volt és a lovas (huszár) ezred tulajdonosa és irányítója, a római elit patrícius rangú hadvezére.(második rang a szenátorok után ). A tribunus militum (katonai tribunus) alapvetően két tisztséget jelölt: egyfelől az ókori Róma legmagasabb rangú katonatisztjeit nevezték így, másfelől hasonló nevet viseltek azok a tisztségviselők, akiket egy időben a consulok helyett választottak a provincia élére, így lett Suetonius Laetus, Karthágó városállam magorja.
Karthágóban megtalálták a magor Gaius Suetonius Laetus házát és a magort ábrázoló nagy méretű mozaikot.
Már Claudius uralkodása alatt (41-54), a tizenharmadik légiót küldték Pannóniába,
69. annak a polgárháborúnak az éve, amit a négy császár éveként ismernek, Suetonius Laetus lovas (huszár) hadserege szolgált tribune a tizenharmadik légióban Gemina-ban . A XIII. légió polgárháború alatt Gemina a császár, Otho mellett állt. (A trubinusok közül az egyik volt a római szerzőnek, Suetonius Laetus.) Az első légióval Adiutrix, ez részt vett Cremona csatájában (április), hol ezek Pannoniában a légió most Vespasian mellett állt, és Cremona második csatája alatt a győztesek között volt (69 októbere). Innen, a tizenharmadikat a Rhinelandbe küldték, ahol a római általános Petillius Cerialis vezetett egy expedíciós erőt lázadó Batavians ellen (70).
Suetonius Laetus fia ( 70) vezetésével a 13. Légiója foglalta e lvégleg Pannóniát, és ekkor kezdték kiépíteni a ,, limest", a kulcs fontosságú területeket Ó -Bvdát, Komáromot, és a mai Fejér megyei Gorziumot( Tác), és tőle 6 km.-re épűlt 14 ezer nm.-es katonai objektumot, amely később is a pannóniai magor Svato/ Sueti család birtokában maradt.
A Sueto eredetileg nem név volt, hanem a skítta/ chatti/szkíta/kitti/kelta nép származását, a Szent- néptől származást jelenti, a magor, hg. -i cím a Szent család tagjait illette meg ez a ,,Szent" megjelölés. S ők voltak a meghódított területek magorjai Sumeria, Maday , Madray, Makadónia, Etruria, Szicilia, Mauritánia, Hispánia, Pannónia államokban. A Svato-plug ( Szent fejedelem) Svati Stefan ( Szent István), a görög- etrusc eredetű írások Sueti- bolug-nak hozzák a Szent fejedelmet ( Cserép J. ) a latin metszet vésők Chuth-nak vésték meg metszeteiken Sueti bolug foglaló birtokai nevét a Sziget és Csallóköz és nevét.
A Szent megjelölés a médoc-mada (maddabeus,/ makkabeus) népet és e nép utódait a makedónokat és kitteusokat (szkítákat) illeti meg, mert róluk tartják az ókori népek írásai hogy : ,,Ők a megmaradó népek, Isten választott népe").
Svato-pluk (fejedelem) több névvel szerepel a történelemkönyvekben, Sueti/Sueto/Chuth, ami közös a névhasonlóság, és mindegyiknek a címe magor és mindegyik változat neve ugyan ahhoz a birtokokhoz kötődik a volt pannóniai hódító Suetonius Laetus által meghódított területeken épült római hadi objektumokhoz, és ezek mellé épített városokhoz, (Komárom./Chuth, Gorzium/Tác és Aqvincumhoz,/Ofen- Bvdához)stb.
Karácsony J.1240 ben a mogor nemzetségnél hozza Chuth Urost, akinek a birtoka a Fejér m.-i Tác/ Gorzium és a Szabadbattyán területén lévő feltárás alatti római katonai objektum területén volt. Utólag említem meg a Kőszár hegyen megtalált ezüst tálak ügyét, a kincsek valami Suezo néven lettek megemlítve, nos a kincsek a Sárvízi területen , csak a magor Sueto/ Suedo/ Soezo familia tulajdona lehetett, mivel ezen a néven már 69. óta Árpád érkezéséig 607/896-ig, csak a Svato/ Sueti/ Suedo/ Suezo család élt. A magor Svato pluk/ Sueti bolugot a saját foglaló birtokán a veszprémi várában temették el. A Chuth név a latin Chatti ( kitti ) nép névből származik, így nevezték a II. Assyr Birodalom kitti - skytta népét), amely médoc-méd-mer-mada-mor-etrusc neveken élt főként a Maditerráneumban, és a Maditerrán ég. Ővben és a Kárpatos- medencében.
Mindezek figyelembe vételével kijelenthetjük, hogy Karthgóban állomásozó Sueto-nius Laetus magor és hadvezér a 13. légió tábornokaként érkezett Pannóniába, a Birodalom s a nép védelmére, ahol jelentős számú médoc-alapú és ó-méd(oc) nyelvet beszélő népek éltek. Róma katonaságot állomásoztatott Pannóniában, Noricum-ban.Bajorföldön, Welsben, mindkét Scóciában (Scitiában) és az összes ,,meghódított" médoc-eredetű népek lakta tartományokban. Ez új történelmi ismeretanyag megkérdőjelezi az eddig tanultakat Rómáról és Atilláról és az egész hun-avar történelemről, és még nem szólva az médoc -kelta népek őstörténelméről. Amit tudhatunk Pannónia etrusc-pain -médoc népe a Kárpát-medencében az utolsó jégkorszak ( mintegy negyvenezer év) óta lakja, Dr. Cserép József és az általa hozott ó-kori írott történelem szerint Atlantisz után Hispánia! felől érkeztek akkor médoc néven és Ny.-ról K.-re haladva örményekkel perzsákkal, meghódították a később róluk elnevezett Méditerráneumot, benne Madráyt a későbbi Egyiptomot, s Mezopotámiában Atlantisz bukása után ezer évre állt Sais, (Úr városa ma Irak),majd Egbetana ( ma Hamadan/ Irán), városok.
A mostanában felfedezett Balkánsági ( Nagy-kánsági)( Boszniai) piramisok és az ott talált rovásírás jelek, és körülötte élő népek történelme is ezt igazolja. A Monte-negróiak őstörténelme ugyanazt a mezopotámiai Madayt hozza, őshazának, mint mi magyarok, (csak mi még ezt titokban tehetjük), ott van Svati Stefán, ( Szent-István) szigetük, vagy a Svato more Szent tenger aminek a neve ma ( M)Adria, és szent tenger neve (Madraya volt még Homéros korában. A Nagykánsági Madabeusok a szent népe tengere, így titokban jött át a XXI. századba.
Szlávok magyarok ! Nagyon vigyázzunk rá !Ez ami közös történelmünk bizonyítéka!
Ezt a történelmi rokonságot erősíti a Tarihi Üngürüsz Kattar (kittir) vezére, aki Kr.u.300. körül hozza a makedónok bejövetelét, a már itt élő painok, madadónok, (d=c=k) etruszkok és médoc-alánok védelmére, ekkor hunok és makedónónok érkeztek, ebből a médoc-madadón-phun-hun magor rétegből származott Bendeg-úz és ,,fia"Attila aki magát a nagy nimródi -magor nemzetségből származtatta.
Attila halála után tíz évre megjelenő mogorisz ( hg.) nagy valószínűséggel a Dél lengyel - sarmada kolostorban ( Krakkóban ? ) nevelkedő burgundi gh.-nő Krimhild ( Ildikó?)és Attila fia Aladorius (mogorisz)., és lehet, hogy Aladorius vitte tovább a magor Svato/ Svati/Szent nemzetséget / Svato / Svati / Sueti / Chuth, Chuti nevet.
Ez azért is valószínű, mert magorisz hun hg. / burgund hg. megjelenésekor azonnal visszahúzódott Detre hg., aki korábban Pannóniában folytonosan háborúzott az őt támadó Atilla fia Dengezik vezette a hunokkal, és mogorisz megjelenésével egy csapásra megszűntek az Attila rejtélyes halála után kirobbant hun-germán háborúk. Figyelemre méltó, hogy magorisz megjelenése után Dengezik felhagy Detre támadásával követte Csabát, ő is Mak(d)adón-görög földre távozott. Talán ez volt a középkori hunok és germánok első békés kiegyezése.
Cserép prof. szerint, Sueti volt a neve az utolsó pannóniai fejedelemnek, a magor Sueti apja, Baján volt, Baján és Mogorisz között a Kurth (Karth) hg.nevét ismerjük, vélhetően ő a neve alapján folytatódik a kathágói Svato/ Suetinius magor ág,
Ha tekintetbe vesszük Heribert Illig és a német történészek állítását, és a naptár kiegészítés címén betoldott 297 évet, melyszerit Attila és Árpád között ,, csak" 150 év telt el, így az ismert négy hg. neve pontosan kitölti ezt a 150 évet.
Mivel én ,, csak" egy magorisz vagyok, szívesen venném a segítségét egy ismert és magyarságkutatásban megbízhatóan jártas és elhívatott történelemkutató és író segítségét a további kutatáshoz és eredmények publikálásához.
Bvdapest 2009. május 19.

Csúthy György ( hg.) a honalapító magor nemzetségből.

Bóna Mária Ilona (#3)   2009-06-30 14:05:12
Kedves Csúd György!
Köszönöm blog-bejegyzését, vagyis hozzászólását a témához.
Elmentettem a magyarságkutatással kapcsolatos írások közé...
Üdv. BMI
Bóna Mária Ilona (#4)   2009-06-30 14:07:45
Kedves Csúthy György!
A technika ördöge tréfát űzött velem, mert helytelenül jelent meg az Ön neve az előző bejegyzésemben.
Bocsánatát kérem!
Üdv. BMI
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Idő  Tavaszi kép  Fekete-erdő desszert  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  képre írva  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Png cica  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Leonardo da Vinci gondolata  Rátalálsz  Kellemes délutánt kívánok  Radikális szeretet  Varga János Veniam - Fontos sz...  Az engedelmesség miért nem vál...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png csokor  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  George Byron - Ahogy itt jár -...  Az engedelmesség miért nem vál...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Németh László tollából  Adakozás  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nem méltó hozzád  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Akarat  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Németh László tollából  Németh László tollából  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Png lepke  Egy hatékony szolga  Nagyon különös  Egy hatékony szolga  Png lepke  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Bounty krémes  Png kutya  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
alábbi cikkben, magyarság eredetéről, hivatalos verzió, finn-magyar rokonsághoz, halászgató északi, magyarság valódi, nemzeti öntudat, környező népek, globalizációs urak, valódi eredettörténet, bizonyítékokkal alátámasztott, utolsó órában, népünk teljességét, hazájáért aggódó, érdekeltségeinek, megerősödéséhez, bizonyítékokkal, végkiárusítása, megvilágításba, eredettörténet, kapcsolatairól, törekvéseinek, globalizációs, alátámasztott, kiárusítóknak, álattenyésztő, véleményeket, megerősítsük, összefogását, önbecsülését, tarthatatlan, mentalitását, szebbjovoert, nyilvánvaló, ragaszkodik, megdöbbentő, állításokat, rokonsághoz, teljességét, kiderüljön, leírtakról, halászgató, életmódját, eredetéről, vezethetne, magyarság, önérzetét, nemzetünk, hiányozna, rokonsága, görcsösen, hivatalos, gőzerővel, hazánkban, árpádházi, hazájáért, tartalmaz, segíteni, állítsuk, környező, debrecen, hercegek, vándorló, őszintén, dolgokat, népeinek, mindenki, cikkben, mindent, táncait, öntudat, érveket, április, eredete, zenéjét, valóság, vadászó, nemzeti, jegyeit, olvasni, vagyunk, érdekel, talpra, aggódó, érdeke, nagyon, verzió, magyar, között, rokoni, valódi, ártana, alábbi, zajlik, átfogó, északi, inkább, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1196
  • e Hét: 6704
  • e Hónap: 15308
  • e Év: 51249
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.